Törvényi védelem

 

A http://www.mti.hu/ honlapon elérhető tartalmak, a hírek, cikkek és képek, az MTI megnyitott archívumaiban elérhető dokumentumok, szövegek, a Fotómozaik néven böngészhető fotóarchívumban található képek, képaláírások és szövegek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (2) bekezdés i) pontja alapján törvényi védelem alatt állnak, felhasználási joguk az MTI Zrt-t illeti meg. A törvény szerinti szabad felhasználás esetét kivéve tilos a képek, képaláírások és egyéb szövegek mindennemű felhasználása, így különösen a többszörözése, terjesztése, nyilvánossághoz történő közvetítése, átdolgozása, kiállítása, számítástechnikai eszközön vagy elektronikus adathordozón történő tárolása.

A szerzői jogról szóló törvény szerint szabad felhasználásnak minősül különösen: a természetes személy által magáncélra készített másolat, továbbá szemléltetés céljából iskolai oktatás keretében vagy tudományos kutatás céljából történő átvétel, feltéve, hogy ezen felhasználások a cél által indokolt terjedelmet nem haladják meg, a forrást és a szerző nevét feltüntetik és az átvételek jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálják. Minden egyéb célú felhasználáshoz az MTI Zrt. előzetes írásbeli engedélye szükséges.

A http://www.mti.hu/ honlap tartalmai mindössze az MTI hírkiadásának és archivumának nyilvános részébe adnak bepillantást. Előfizethető szolgáltatásainkról részletesen tájékozódhat ismertető oldalunkon, vagy ajánlakérésért írjon a tartalomertekesites@mtva.hu címre.